Even snel een vraag?

Sales training

Hoi, mijn naam is Jochum Jarigsma en op deze pagina leg ik jou alles uit over de juiste sales training en hoe een goed getrainde sales afdeling jouw bedrijf laat groeien.

De zin of onzin van sales training en -coaching

Van een trainer zoals ik verwacht je natuurlijk een gloeiend betoog over waarom jij als ondernemer er toch echt goed aan doet om te investeren in sales training. Dat betoog volgt hier dan ook, maar…. Ik ben ook kritisch op nut of (geen) noodzaak en zal ook zeker zeggen wanneer je niet moet investeren in sales training. Komt ie!

Concurrentie voorsprong door continue verbetering

De wereld - en klanten, mensen tenslotte - verandert voortdurend. Om concurrerend te blijven, is het het beste als bedrijven (ook kleine bedrijven) investeren in de kennis en kunde van hun verkoopteams (soms ben je dat als directeur zelf).
"Salescoaching is een steeds populairdere manier om de kennis te vergaren die je nodig hebt om de concurrentie voor te blijven en effectief te verkopen."
Wat je gaat leren op deze pagina:
Het belang van een goede sales training en hoe dit jouw bedrijf een boost kan geven.
De voordelen van een salestraining.
Wat er in een goede sales training hoort
Wanneer een sales traning wat voor jou is maar ook wanneer niet.
Een man achter de laptop
Jochum Jarigsma tijdens een sales training voor een publiek

Voordelen van een sales training

Investeren in een sales training geeft je de tools die je nodig hebt om de behoeften van de klant te begrijpen, overtuigende voorstellen te doen en, daar gaat het natuurlijk om, de opdracht te verkrijgen.
Maar een sales training gaat verder dan dat. Het helpt je ook om verbeterpunten vast te stellen in de rest van je organisatie, aanbod en processen. Klanten zijn namelijk heel eerlijk over jouw bedrijf – ze stemmen met hun voeten zoals de Engelsen zeggen. Deze (ongewilde en ongevraagde) feedback stelt je in staat om je succespercentage, je conversie, bij individuele klanten te verhogen. En daar gaat het om: minder tijd besteden aan het binnenhalen van de deal. Of even veel tijd besteden maar dan weer meer deals doen.

Wat krijg je van een sales training?

Trainers zoals ik gaan je advies geven over tactieken voor het sluiten van meer deals, het beheren van klantrelaties en het ontwikkelen van betere processen voor prospectie en follow-up.
"De juiste trainer zal je ook nog steun en begeleiding bieden in tijden van stress of onzekerheid."
Het is best een taak, als ik daar zo eens bij stilsta. Maar het is een taak die ik met plezier en toewijding op me neem, omdat ik weet hoeveel het voor jouw bedrijf kan betekenen.

Het belang van sales training

Het krijgen van nieuwe vaardigheden is een fundamenteel onderdeel van elke succesvolle carrière, en sales training is een integraal instrument om deze onschatbare vaardigheden aan te scherpen. Door middel van sales training kun jij en ook je eventuele werknemers hun prestaties verbeteren en concurrerend blijven binnen je sector.
“Sales training is een integraal instrument om onschatbare vaardigheden aan te scherpen”
Naast de focus op het krijgen van technische kennis, biedt sales training ook mogelijkheden voor de ontwikkeling van vaardigheden door evaluatie en feedback. Dit helpt om een opbouwende leerervaring te creëren die mensen aanmoedigt om hun ontwikkelingspotentieel verder te verkennen. Uiteindelijk draagt sales training niet alleen bij tot de professionele groei van de individuele werknemer, maar ook tot omzetgroei en meer onafhankelijkheid voor het bedrijf.

Voordelen van investeren in sales training

Investeren in sales training kan je bedrijf veel opleveren. Het helpt het vertrouwen en de motivatie van jezelf of je team verder op, of uit, te bouwen door nieuwe strategieën en technieken aan te reiken die je zullen helpen om meer deals te sluiten. Het kan ook de relaties met klanten verbeteren door verkopers te leren hoe ze een goede verstandhouding kunnen opbouwen en vertrouwen kunnen winnen.

Met het juiste coachingsprogramma zal je (team) beter in staat zijn kansen in de markt te identificeren, leads effectiever te benaderen en sneller deals te sluiten. Bovendien zal investeren in sales training je helpen de productiviteit en je conversie, succespercentage te verhogen.

Wat hoort in een goede sales training?

Sales trainingen bieden de vaardigheden en kennis die nodig zijn om effectief met verkoopprocessen om te gaan. Van het ontwikkelen van een uitgebreid salesplan tot het evalueren van voorstellen (offertes), een sales training helpt kopers georganiseerd te blijven en zich te houden aan best practice-normen.

Een sales training behandelt ook strategieën voor het opstellen van salesdocumenten plus tips voor succesvolle onderhandelingen waarmee je de best mogelijke deal kunt sluiten.

Gratis video sales training

Ontdek de 5 belangrijkste stappen waarmee jij je omzet verdubbelt

Thumbnail value video jochum jarigsma verkoop resultaat
Wat je gaat leren in deze video:
Waarom koud bellen een slecht idee is (en wat het alternatief is waarmee je wel kansen voor jezelf creëert)
Hoe je altijd controle over je verkoopgesprek houdt zodat je 2 tot 3 keer meer verkoopt
Hoe je een passend aanbod presenteert waar klanten makkelijk "JA" opzeggen.
Hoe je met nieuwe klanten in contact komt zonder koud te hoeven bellen (dit werkt in elke branche)
BEKIJK GRATIS VIDEO

Wanneer je niet moet investeren in sales training of -coaching

Als je van jezelf weet dat niet coachbaar bent (je weet alles beter), je nooit tijd gaat vrijmaken (ik kan op vrijdag misschien een half uurtje), een ontzettende hekel hebt aan andere mensen, zeker als je ze nog niet kent; investeer dan niet in training of coaching. Je doet jezelf en de professioneel die je begeleidt, geen plezier en je ROI zal negatief zijn. Zonde van de energie. Je kunt dan beter iemand inhuren die het werk voor je doet.

Wanneer te beginnen met sales training?

Het is NOOIT het perfecte moment om te beginnen met sales training. Jij bent net als iedereen altijd te druk om tijd te investeren in zoiets abstracts als training of coaching. Zelfs met de belofte dat je maar 3-4 uur per week kwijt bent en dat je zeker je out-of-pocket kosten gaat terugverdienen staan ondernemers niet te trappelen. Met de juiste aanpak kan acquisitiecoaching echter van onschatbare waarde zijn voor elke organisatie, omdat het helpt processen te stroomlijnen en transacties te versnellen en tegelijkertijd de acquisitiekosten (cost of acquisition) te verlagen.
Jochum van verkoopresultaat in gesprek

Verschillende soorten sales trainingen

Bij Verkoopresultaat bied ik twee soorten sales trainingen aan: het VIP-traject en Online Learning. Beide trainingen zijn gericht op het verbeteren van jouw verkoopvaardigheden, maar ze verschillen in aanpak en structuur.
VIP-traject
Het VIP-traject is een exclusief 1-op-1 trainingsprogramma van drie maanden. Hier krijg je persoonlijke begeleiding en aandacht wanneer het jou uitkomt. In het VIP-traject wordt de training op maat gemaakt op basis van jouw specifieke behoeften, leerdoelen en uitdagingen. Dankzij de intensieve begeleiding en directe feedback, zul je snel vooruitgang boeken en merkbare resultaten zien in je verkoopprestaties.
Online Learning is een flexibele en toegankelijke online cursus die je in je eigen tempo kunt volgen. De online cursus bevat een reeks video’s, oefeningen en lesmateriaal die je verder helpen om al je verkoopvaardigheden te verbeteren en nieuwe strategieën toe te passen. Hoewel je geen directe 1-op-1 begeleiding krijgt zoals in het VIP-traject, ontvang je persoonlijke feedback en begeleiding bij alle opdrachten.
Online Learning
Lees wat de deelnemers zeggen. of bekijk de resultaten pagina.
JOCHUM INSPIREERT EN CONFRONTEERT. MET NUTTIGE TIPS WAAR JE METEEN MEE AAN DE SLAG KAN.
Marcoen Hopstaken 
(Spreker)
JOCHUM EN ZIJN TRAININGEN ZIJN LEERZAAM & DUIDELIJK EN GEVEN MEER INZICHTEN!
Sarah Theunissen 
(Managing Director, Bohemian Birds)
JOCHUM GEEFT JE EEN DUIDELIJKE STRUCTUUR OM JE SALES EEN BOOST TE GEVEN.
Jan van Leeuwen 
(Directeur, Eemland Reizen)
HIJ WERKT GEDEGEN, BEREIDT ZICH GOED VOOR EN KAN ZICH GOED INLEVEN IN HET CONTACT MET KLANTEN.
Tamara Sturm 
(Stemactrice)